Home / EKONOMIKA / Nezamestnanosť na Slovensku mierne klesla, ale bez práce sú stále desaťtisíce Slovákov

Nezamestnanosť na Slovensku mierne klesla, ale bez práce sú stále desaťtisíce Slovákov

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu februára tohto roka oproti januáru klesla o 0,1 percentuálneho bodu na 5,16 %.

Pokles o tisíce ľudí

Medziročne bola miera nezamestnanosti v druhom mesiaci tohto roka nižšia o 0,56 percentuálneho bodu. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič.

Úrady práce evidovali na konci februára 141 432 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. V porovnaní s januárom ide o pokles o 2 798 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 17 012 osôb.

Celkový počet uchádzačov

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o prácu, a to vrátane ľudí na „péenke“ alebo na absolventskej praxi, dosiahla minulý mesiac 6,35 %.

Medzimesačne to znamenalo zníženie o 0,07 percentuálneho bodu, medziročne to bolo menej o 0,62 percentuálneho bodu. Celkový počet evidovaných uchádzačov o prácu predstavoval na konci februára tohto roka 174 028 osôb. Medzimesačne to bol pokles o 2 148 osôb, v porovnaní s februárom vlaňajška je to menej o 19 293 ľudí.

Viac k témam: minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, nezamestnanosť, nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Nezamestnanosť na Slovensku mierne klesla, ale bez práce sú stále desaťtisíce Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť podľa analytičky atakuje úrovne obdobia tesne pred pandémiou

Očakáva sa pomalší rast nominálnych miezd, avšak aj výraznejšie spomalenie inflácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *