Home / SLOVENSKO / Lajčák so zahraničnými Slovákmi hovoril o spolupráci s domovinou aj podpore ich projektov

Lajčák so zahraničnými Slovákmi hovoril o spolupráci s domovinou aj podpore ich projektov

BRATISLAVA 20. marca (WebNoviny.sk) – Stav slovenských komunít v zahraničí a možnosti rozvoja spolupráce či finančné otázky boli hlavné témy rokovania ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka a predsedu Svetového združenia Slovákov v zahraničí (SZSZ) Vladimíra Skalského. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Diskutovali aj o spolupráci

Lajčák so Skalským prebral stav a možnosti spolupráce komunít Slovákov v zahraničí s domovinou, ale aj systém peňažnej podpory pre projekty krajanských organizácií a plán činnosti organizácie.

Združenie je reprezentatívnou organizáciou krajanských spolkov ako aj hlavným partnerom slovenských štátnych inštitúcií. Prijatie jej predstaviteľov podľa ministerstva opätovne potvrdilo záujem o rozvoj kontaktov a spolupráce so Slovákmi žijúcimi v zahraničí.

Rozvoj krajanského života vo svete

Minister Lajčák ocenil prácu združenia a jeho vedenia pri udržiavaní a rozvoji krajanského života vo svete, ako aj ich vklad k rozvoju úzkych kontaktov so Slovenskou republikou.

Ako podľa tlačovej správy uviedol Lajčák, priame kontakty so Slovákmi žijúcimi v zahraničí považuje za samozrejmú súčasť práce, aby mohol dôkladne poznať nielen ich situáciu, ale aj potreby a požiadavky. Takisto preto, aby mohla byť správne nastavená štátna politika SR v tejto oblasti.

Viac k témam: Slováci v zahraničí
Zdroj: Webnoviny.sk – Lajčák so zahraničnými Slovákmi hovoril o spolupráci s domovinou aj podpore ich projektov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *