Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Ružomberská nemocnica chce kúpiť multifunkčné angio-CT, bolo by prínosom pre viaceré kliniky

Ružomberská nemocnica chce kúpiť multifunkčné angio-CT, bolo by prínosom pre viaceré kliniky

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) – Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – fakultná nemocnica chce kúpiť multifunkčné angio-CT pracovisko. Podľa oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania je celková odhadovaná cena zákazky vyše 2,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Desiatky výkonov mesačne

V súčasnosti navrhované riešenie intervenčného rádiologického pracoviska je podľa nemocnice jedno z najmodernejších. Má byť prínosom pre kliniku otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku, kliniku chirurgie, kliniku radiačnej a klinickej onkológie, kliniku neurológie, kliniku ortopédie a úrazovej chirurgie, kliniku vnútorného lekárstva, kliniku neurochirurgie, gynekologicko-pôrodnícku kliniku, ako aj kliniku cievnej chirurgie.

Predpokladaný počet diagnostických a intervenčných výkonov sa má pohybovať v rozsahu približne 100 až 140 výkonov mesačne.

Zaplatia z vlastných zdrojov

Zákazka bude podľa súťažných podkladov financovaná z vlastných zdrojov nemocnice, ktorá požaduje zábezpeku vo výške 30-tisíc eur. Podľa informácií zverejnených v Dodatku k Úradnému vestníku EÚ je lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť do 28. marca 2019.

Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok – FN je vojenským zdravotníckym zariadením, jej zriaďovateľom je Ministerstvo obrany SR. Poskytuje však svoje služby všetkým občanom Slovenskej republiky.

Viac k témam: CT prístroj, Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku
Zdroj: Webnoviny.sk – Ružomberská nemocnica chce kúpiť multifunkčné angio-CT, bolo by prínosom pre viaceré kliniky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *