Home / EKONOMIKA / Obchodný spor medzi Čínou a USA sa blíži ku koncu, vyjednávač žiada vynútiteľnú dohodu

Obchodný spor medzi Čínou a USA sa blíži ku koncu, vyjednávač žiada vynútiteľnú dohodu

WASHINGTON 12. marca (WebNoviny.sk) – Hlavný americký vyjednávač v oblasti obchodu naznačuje, že USA a Čína sa blížia k dohode, ktorá by ukončila ich obchodný konflikt.

Dúfame, že sme v záverečných týždňoch pred dosiahnutím dohody,“ povedal vo finančnom výbore amerického Senátu splnomocnenec USA pre obchod Robert Lighthizer. Dodal však, že stále existujú dôležité otázky, ktoré sa musia vyriešiť. „Nedokážem v tomto okamihu predpovedať úspech,“ konštatoval.

Lighthizer zároveň povedal, že dohoda bude musieť obsahovať klauzulu, ktorá umožní Spojeným štátom americkým obnoviť clá na dovoz z Číny, ak Peking poruší ustanovenia paktu. „Uzavrieme vynútiteľnú dohodu, inak s ňou prezident nebude súhlasiť,“ poznamenal Lighthizer.

Viac k témam: Čína, clá
Zdroj: Webnoviny.sk – Obchodný spor medzi Čínou a USA sa blíži ku koncu, vyjednávač žiada vynútiteľnú dohodu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *