Home / šport / Ostatné športy / Úžasná Petra Vlhová ovládla slalom Európskeho pohára v Jasnej a zavŕšila víťazné double

Úžasná Petra Vlhová ovládla slalom Európskeho pohára v Jasnej a zavŕšila víťazné double

JASNÁ 3. marca (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová po sobotňajšom obrovskom slalome vyhrala aj nedeľňajší slalom v rámci Európskeho pohára v zjazdovom lyžovaní a na domácom kopci v Jasnej zavŕšila víťazné double.

Bronzová medailistka zo slalomu z nedávneho svetového šampionátu vo švédskom Aare bola po prvom kole na druhom mieste, v druhom kole jej stačil šiesty najlepší čas na očakávaný celkový triumf. Vlhová absolvovala súťažný víkend v Jasnej pred stovkami svojich fanúšikov v rámci prípravy na blížiace sa preteky Svetového pohára v českom Špindlerovom Mlyne (8.- 9.3.).

Zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho v slalome zvíťazila s náskokom 80 stotín sekundy pred Britkou Charlie Guestovou a 88 stotín pred Švédkou Ylvou Staalnackeovou. Líderka po 1. kole Nemka Marlene Schmotzová skončila napokon piata. Slovenka v českých farbách Martina Dubovská obsadila štrnástu priečku.

Prvé kolo na trati Pretekárska 1 na Záhradkách v Jasnej absolvovalo 73 pretekárok, ale dokončilo ho iba 57. Predčasne skončili viaceré známe pretekárky ako Francúzka Nastasia Noensová, Slovinka Ana Buciková či čerstvá juniorská vicemajsterka sveta v slalome z talianskeho Val di Fassa Švajčiarka Aline Daniothová.

Európsky pohár – Jasná 

 nedeľa

Slalom žien (1.+2. kolo): 1. Petra Vlhová (SR) 1:45,37 min, 2. Charlie Guestová (V. Brit.) +0,80 s, 3. Yva Staalnackeová (Švéd.) +0,88, 4. Mina Fürst Holtmannová (Nór.) +0,97, 5. Marlene Schmotzová (Nem.) +1,14,, 6. Charlotte Chableová (Švaj.) +1,35,… 14. Martina Dubovská (ČR) +1,72,… 51. Sophia Christine Lilgová (SR) +20,47.

Viac k témam: Jasná, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Úžasná Petra Vlhová ovládla slalom Európskeho pohára v Jasnej a zavŕšila víťazné double © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita za krátky čas stanovil nový rekord, na Mount Everest vystúpil už tridsaťkrát

Kami Rita prvýkrát stál na najvyššej hore sveta už v roku 1994, pričom v rokoch 2009, 2010, 2013, 2023 aj 2024 sa mu to podarilo dokonca dvakrát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *