Home / SVET / Foto: Summit Donald Trump – Kim Čong-un sa začne krátkym stretnutím a spoločnou večerou

Foto: Summit Donald Trump – Kim Čong-un sa začne krátkym stretnutím a spoločnou večerou

aktualizované 27. február, 12:50

HANOJ 27. februára (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump a severokórejský líder Kim Čong-un začnú v stredu svoj druhý summit krátkymi rozhovormi a večerou.

Pred schôdzkou s Kimom sa už Trump stretol s vietnamským prezidentom, premiérom a ďalšími politikmi. Témou dvojdňového stretnutia vo vietnamskej metropole Hanoj je nájsť spôsoby, ako zbaviť Kórejský polostrov jadrových zbraní.

Summit odštartuje asi 20-minútová schôdzka o 18:40 miestneho času (12:40 SEČ), nasledovať bude spoločná večera aj s ich delegáciami, informoval Biely dom. Večerať i rokovať by mali v päťhviezdičkovom hoteli Metropole.

Trumpa a Kima čaká séria spoločných rokovaní, presný program však nie je známy. Predpokladá sa, že akékoľvek významnejšie udalosti, ako podpisy dohôd či dôležité tlačové konferencie, sa uskutočnia až vo štvrtok.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Summit Donald Trump – Kim Čong-un vo Vietname

Viac k témam: Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Summit Donald Trump – Kim Čong-un sa začne krátkym stretnutím a spoločnou večerou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi tlačia severozápadne od Avdijivky, ale ich konečný cieľ je zatiaľ nejasný, hlási Inštitút pre štúdium vojny

Okupanti sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodli využiť oblasť, kde s najväčšou pravdepodobnosťou v blízkej budúcnosti získajú taktickú výhodu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *