Home / SVET / Labouristi prišli o ďalšieho poslanca, Austin obvinil stranu z extrémizmu aj antisemitizmu

Labouristi prišli o ďalšieho poslanca, Austin obvinil stranu z extrémizmu aj antisemitizmu

LONDÝN 22. februára (WebNoviny.sk) – Odliv zákonodarcov z hlavných britských politických strán pokračuje.

Poslanec Ian Austin v piatok oznámil, že opúšťa opozičnú Labouristickú stranu, pričom ju obvinil z „kultúry extrémizmu, antisemitizmu a intolerancie“ pod vedením ľavicového lídra Jeremyho Corbyna.

Dodal však, že sa nepridá k novosformovanej Nezávislej skupine, ktorú už tvoria ôsmi bývalí labouristi a traja bývalí členovia Konzervatívnej strany.

Skupina dúfa, že sa jej podarí pritiahnuť do svojich radov nespokojných proeurópsky zmýšľajúcich poslancov z Konzervatívnej i Labouristickej strany a sformovať novú centristickú silu na britskej politickej scéne.

Odštiepenci nesúhlasia s odhodlaním konzervatívnej vlády, aby Veľká Británia opustila Európsku úniu 29. marca, a to aj v prípade, ak sa žiadnu dohodu o odchode nepodarí dosiahnuť.

Viac k témam: brexit, Konzervatívna strana, Labouristická strana, Nezávislá skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Labouristi prišli o ďalšieho poslanca, Austin obvinil stranu z extrémizmu aj antisemitizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty eskalujú, demonštranti obsadili budovu na Kolumbijskej univerzite (video)

Incident je najnovšou eskaláciou propalestínskych protestov, ktoré sa rozšírili po univerzitách naprieč Spojenými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *