Home / SVET / V lyžiarskom stredisku Crans-Montane spadla lavína, zavalila viacero ľudí

V lyžiarskom stredisku Crans-Montane spadla lavína, zavalila viacero ľudí

ŽENEVA 19. februára (WebNoviny.sk) – V lyžiarskom stredisku Crans-Montana vo švajčiarskych Alpách sa v utorok zosunula lavína, ktorá zavalila niekoľko ľudí. Záchranárom sa večer podarilo vytiahnuť niekoľkých ľudí, zatiaľ čo stále pátrajú po ďalších.

Informoval o tom hovorca polície švajčiarskeho kantónu Valais Steve Leger. Zatiaľ nie je známe, koľko ľudí lavína zavalila, ani koľko z nich už záchranári spod snehu vytiahli. Podľa zatiaľ neoverených informácií, ktoré priniesli švajčiarske médiá, zavalila lavína 10 až 12 osôb.

Lavína sa zosunula z ľadovca Plaine Morte, ktorý leží v nadmorskej výške 2 750 metrov, približne o pol tretej poobede. Podľa Michela Vizzina, majiteľa reštaurácie La Violette, ktorá sa nachádza neďaleko miesta nešťastia, pád lavíny sprevádzal obrovský hluk.

So záchrannými prácami pomáhajú podľa švajčiarskych médií aj vojaci, ktorých do Crans-Montany povolali na zaistenie bezpečnosti pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien. Tie sa v tomto stredisku uskutočnia koncom týždňa.

Viac k témam: lavína, lyžiarske strediská
Zdroj: Webnoviny.sk – V lyžiarskom stredisku Crans-Montane spadla lavína, zavalila viacero ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hamas čo najskôr vyšle do egyptskej Káhiry svoju delegáciu. Bude žiadať prímerie?

Izrael je údajne ochotný akceptovať prepustenie iba 33 rukojemníkov výmenou za Palestínčanov zadržiavaných v izraelských väzniciach a druhú fázu prímeria, ktorá zahŕňa „obdobie trvalého pokoja“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *