Home / šport / Ostatné športy / Bývalý nórsky zjazdár Svindal bude klimatickým veľvyslancom, v problematike nie je nováčikom

Bývalý nórsky zjazdár Svindal bude klimatickým veľvyslancom, v problematike nie je nováčikom

OSLO 15. februára (WebNoviny.sk) – Nórsky už len bývalý zjazdár Aksel Lund Svindal bude po skončení kariéry klimatickým veľvyslancom. Oznámili to delegáti summitu Arnolda Schwarzeneggera o klíme vo Viedni.

„Sme veľmi poctení tým, že v osobe Svindala sme získali jedného z najlepších a zároveň aj najsympatickejších športovcov všetkých čias. Bude hosťom svetového summitu o klíme 28. mája vo viedenskom Hofburgu,“ informovala organizátorka Monika Langthalerová na webe ORF.

Päťnásobný majster sveta a dvojnásobný olympijský šampión Svindal nie je úplný nováčik v problematike klimatických zmien. Pred viac ako rokom prezentoval módnu značku, ktorej odev sa spracúva len z oddelených rastlinných vláken.

Na vyššie spomenutom klimatickom summite vo Viedni sa chce predstaviť v tričku, ktoré sa recykluje na konci svojho „funkčného obdobia.“

Viac k témam: klimatické zmeny, Klimatický summit COP24
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý nórsky zjazdár Svindal bude klimatickým veľvyslancom, v problematike nie je nováčikom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *