Home / SLOVENSKO / Predseda strany Smer-SD Robert Fico nazval novinárov najväčšími zločincami

Predseda strany Smer-SD Robert Fico nazval novinárov najväčšími zločincami

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) – Expremiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico nazval novinárov najväčšími zločincami. „To, čo ste napáchali, tu nespôsobí 100 tornád,“ vyhlásil.

Stalo sa tak počas opakovanej voľby kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR, v ktorej nakoniec podobne ako v utorok nebol zvolený nikto.

Fico bol jedným z uchádzačov, ale pred prvou voľbou sa rozhodol stiahnuť svoju kandidatúru a navyše pred novinármi uviedol, že ak prejdú kandidáti spoločne zvolení poslancami Mosta-Híd a opozície, bude to mať vážne následky pre ďalšie fungovanie vládnej koalície.

Poslanci NR SR majú zvoliť 18 mien z 37 kandidátov (vzdali sa aj Lucia Kurilovská a svojho kandidáta Radovana Hrádeka stiahli kotlebovci), z ktorých následne prezident Andrej Kiska vymenuje polovicu. Deviatim sudcom Ústavného súdu SR vyprší funkčné obdobie 16. februára. Keďže poslanci ani v opakovanej voľbe nezvolili žiadneho kandidáta, hrozí znefunkčnenie ústavného súdu.

Viac k témam: Národná rada SR, predseda strany Smer-SD, Smer-SD, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk – Predseda strany Smer-SD Robert Fico nazval novinárov najväčšími zločincami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *