Home / EKONOMIKA / Európska komisia chce vytvoriť čiernu listinu krajín s vysokým rizikom aj financovania terorizmu

Európska komisia chce vytvoriť čiernu listinu krajín s vysokým rizikom aj financovania terorizmu

BRUSEL 13. februára (WebNoviny.sk) – Európska komisia (EK) navrhla dať 23 krajín a teritórií mimo územia Európskej únie na čiernu listinu únie pre presvedčenie, že predstavujú vysoké riziko z hľadiska prania špinavých peňazí a financovania terorizmu.

Eurokomisárka pre spravodlivosť a ochranu spotrebiteľov Věra Jourová v stredu uviedla, že čierna listina, na ktorej majú byť také krajiny ako Saudská Arábia, Severná Kórea a Nigéria, bude slúžiť na zintenzívnenie kontrol a prešetrovanie finančných operácií, aby sa zistili akékoľvek podozrivé toky peňazí.

„Musíme zabezpečiť, aby si špinavé peniaze z iných krajín nenašli cestu do nášho finančného systému,“ konštatovala eurokomisárka Jourová. „Európa nemôže byť práčkou špinavých peňazí,“ dodala.

Viac k témam: čierna listina, Európska komisia (EK), Európska únia, pranie špinavých peňazí, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska komisia chce vytvoriť čiernu listinu krajín s vysokým rizikom aj financovania terorizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *