Home / SVET / Väzenská služba hľadá cez inzerát v novinách dvoch katov, mali by vykonávať tresty smrti

Väzenská služba hľadá cez inzerát v novinách dvoch katov, mali by vykonávať tresty smrti

KOLOMBO 13. februára (WebNoviny.sk) – Srílanská väzenská služba hľadá dvoch katov po tom, ako prezident krajiny nedávno prisľúbil ukončenie 43-ročného moratória týkajúceho sa trestu smrti.

Inzeráty v novinách

Hovorca väzenskej služby v stredu potvrdil, že zamestnajú dvoch katov, pričom v pondelok sa v novinách objavili inzeráty na toto miesto. Pracovné pohovory sú naplánované na budúci mesiac.

Prezident Maithrípála Siriséna nedávno vyhlásil, že popravia odsúdených drogových pašerákov, a to v súvislosti s narastajúcou drogovou kriminalitou.

Akcie proti pašerákom drog

Siriséna sa rozhodol pre tento krok po januárovej návšteve Filipín, kde tamojší prezident Rodrigo Duterte po nástupe do úradu v roku 2016 nariadil rozsiahlu akciu proti pašerákom drog, počas ktorej už zomreli tisíce podozrivých.

Siriséna vyhlásil, že z Duterteho by si mal zobrať príklad celý svet. Ľudskoprávne skupiny však razie a zabíjanie kritizujú.

Na Srí Lanke čelí trestu smrti 1299 väzňov, z toho 48 usvedčili za drogové zločiny. V krajine naposledy popravili väzňa v roku 1976.

Viac k témam: pašeráci, trest smrti
Zdroj: Webnoviny.sk – Väzenská služba hľadá cez inzerát v novinách dvoch katov, mali by vykonávať tresty smrti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *