Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová získala pred obrovským slalomom výhodu, trať prvého kola postaví Livio Magoni

Petra Vlhová získala pred obrovským slalomom výhodu, trať prvého kola postaví Livio Magoni

AARE 13. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bude mať drobnú výhodu pred súperkami v obrovskom slalome na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo švédskom Aare. Prvé kolo štvrtkovej súťaže žien so začiatkom o 14.15 h postaví jej taliansky tréner Livio Magoni.

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) o tom informovala na svojej internetovej stránke a potvrdil to aj zdroj z prostredia tímu Vlhovcov. Druhé kolo, ktoré sa začne o 17.45 h pod umelým osvetlením, bude stavať tréner talianskeho tímu Gian Luca Rulfi.

Petra Vlhová je jednou z favoritiek obrovského slalomu žien v Aare. Na začiatku tejto sezóny ešte nebola členkou užšej špičky v obrovskom slalome, ale víťazstvá v rakúskom Semmeringu a slovinskom Maribore ju vyniesli až na priebežnú tretiu priečku v hodnotení tejto disciplíny vo Svetovom pohári. Vlhová sa po zisku striebornej medaily v kombinácii presunula s celým svojim tímom zo švédskeho Aare do nórskeho Trysilu, kde v uplynulých troch dňoch trénovala obrovský slalom.

Našli sme tam výborné podmienky na nerušený tréning. V tomto stredisku sa pripravovala aj Mikaela Shiffrinová. Každý tím však mal k dispozícii inú sekciu kopca, keďže Mikaela nechcela s Petrou trénovať,“ povedal Boris Vlha, stabilný člen tímu Vlhovcov a Petrin brat , v rozhovore pre denník Šport.

Viac k témam: Aare, majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní, obrovský slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová získala pred obrovským slalomom výhodu, trať prvého kola postaví Livio Magoni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *