Home / šport / Ostatné športy / Slovenskí lyžiari neobhájili striebro z tímovej súťaže MS, vo štvrťfinále ich zdolali Rakúšania

Slovenskí lyžiari neobhájili striebro z tímovej súťaže MS, vo štvrťfinále ich zdolali Rakúšania

AARE 11. februára (WebNoviny.sk) – Reprezentanti Slovenska sa rozlúčili vo štvrťfinále s tímovou súťažou na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare. Slováci nestačili na favorizovaných Rakúšanov a prehrali hladko 0:4.

Trojnásobní majstri sveta v tejto najmladšej disciplíne MS ovládli všetky štyri jazdy. Zo Slovákov najviac držal krok Adam Žampa, ktorý už za rozhodnutého stavu 0:3 prehral s Marcom Schwarzomiba o 25 stotín sekundy.

Slováci vyradili Slovincov

Predtým slovenskí lyžiari vyradili Slovincov. Ich osemfinálový súboj sa skončil remízou 2:2 na jazdy, ale Slováci postúpili vďaka tomu, že ich súperom nedošiel do cieľa ani jeden z dvoch mužských zástupcov. Slovenské ženy Soňa Moravčíková aj Petra Hromcová nestačili na svoje súperky Marušu Ferkovú, resp. Anu Bucikovú. Matejovi Falatovi a Adamovi Žampovi stačilo dôjsť do cieľa, keďže ich súperi Tijan Marovt a Jakob Špik svoje jazdy nedokončili.

Jazdilo sa na trati dlhej 478 m a s prevýšením 82 m. Systém tímovej súťaže sa oproti minulosti nezmenil. Pretekári sa predstavili v štyroch paralelných jazdách po dvaja muži a dve ženy proti sebe a to vyraďovacím systémom od osemfinále až po finále.. Za prípadného stavu 2:2 rozhoduje o víťazovi a zároveň postupujúcom nižší súčet časov najlepšieho muža a najlepšej ženy, resp. to, či vôbec dokončia svoje jazdy.

Vlhová sa sústredí na slalom

Slovensko obhajovalo strieborné medaily z predchádzajúceho svetového šampionátu vo švajčiarskom St. Moritzi. Slováci vtedy vo vyraďovacej súťaži 16 tímov v paralelných slalomových jazdách našli premožiteľov až vo finále, keď ich Francúzi zdolali pri vyrovnanom skóre 2:2 iba o 8 stotín sekundy v redukovanom súčte najlepších jázd rýchlejších mužov a žien.

Predtým si slovenskí reprezentanti poradili s Nemcami, Talianmi aj Švajčiarmi. V súčasnom tíme už nefigurovali Velez-Zuzulová a Vlhová, ktoré boli pred dvoma rokmi základnými piliermi strieborného úspechu. Velez-Zuzulová vlani po ZOH v Pjongčangu ukončila kariéru a Vlhová sa maximálne sústredí na úspech v slalome a obrovskom slalome, kde aktuálne patrí medzi absolútnu svetovú špičku.

VIAC O TÉME —> MS V ZJAZDOVOM LYŽOVANÍ 2019

Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní 2019

Aare (Švéd.)

Tímová súťaž – utorok

osemfinále:
Slovensko – Slovinsko 2:2 – Slovensko postúpili vďaka tomu, že ani jeden mužský zástupca Slovinska nedokončil svoju jazdu
Soňa Moravčíková – Maruša Ferková 0:1 (+0,58)
Matej Falat – Tijan Marovt 1:1 /Marovt nedokončil – špicar/
Petra Hromcová – Ana Buciková 1:2 (+0,76)
Adam Žampa – Jakob Špik 2:2 /Špik nedokončil – špicar/

1. kolo (osemfinále) – kompletné výsledky:
Rakúsko – Argentína 4:0
SLOVENSKO – Slovinsko 2:2
Nórsko – Česko 4:0
Taliansko – Fínsko 3:1
Francúzsko – Rusko 3:1
Nemecko – Veľká Británia 3:1
Švédsko – Kanada 3:1
Švajčiarsko – Belgicko 4:0

štvrťfinále:
Rakúsko – Slovensko 4:0
Katharina Liensbergerová – Soňa Moravčíková 1:0 (+0,51)
Michael Matt – Matej Falat 2:0 (+0,62)
Katharina Truppeová – Petra Hromcová 3:0 (+0,83)
Marco Schwarz – Adam Žampa 4:0 (+0,25)

Zostávajúce dvojice štvrťfinále:
Taliansko – Nórsko
Francúzsko – Nemecko
Švédsko – Švajčiarsko

Viac k témam: majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí lyžiari neobhájili striebro z tímovej súťaže MS, vo štvrťfinále ich zdolali Rakúšania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *