Home / EKONOMIKA / Podnikatelia by nemali odkladať registráciu na poslednú chvíľu, upozorňuje finančná správa

Podnikatelia by nemali odkladať registráciu na poslednú chvíľu, upozorňuje finančná správa

BRATISLAVA 12. februára (WebNoviny.sk) – Na elektronickú komunikáciu s finančnou správou sa už zaregistrovalo viac ako 640 tis. daňových subjektov.

Vypäté situácie

Za posledný mesiac ich tak pribudlo vyše 37 tisíc. Finančná správa pritom upozorňuje fyzické osoby – podnikateľov, ktorým od júla 2018 vznikla povinnosť elektronickej komunikácie, aby zbytočne neodkladali registráciu a autorizáciu na portáli finančnej správy.

„Marcový termín na podanie daňového priznania k dani z príjmu sa blíži a registrácia na poslednú chvíľu môže vyvolať vypäté situácie,“ uvádza finančná správa.

Milióny elektronických podaní

Komunikovať s finančnou správou elektronicky je pritom možné prostredníctvom jej portálu od roku 2014. Do konca roka 2018 podali daňové subjekty takto takmer 37 mil. elektronických podaní. Daňové subjekty doručili v minulom roku 8,5 mil. elektronických podaní.

Najviac z nich, viac ako 1 milión, podali v marci 2018. Podania sa týkali najmä daňových priznaní k dani z príjmov fyzických osôb, k dani z príjmov právnických osôb, k dani z motorových vozidiel, k DPH či k spotrebnej dani z liehu a z minerálneho oleja.

Viac k témam: Finančná správa SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikatelia by nemali odkladať registráciu na poslednú chvíľu, upozorňuje finančná správa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Projekt ministerstva práce má úspech, nezamestnaní už pomáhajú pri záchrane pamiatok (foto)

Do projektu sa zapojili subjekty zo zoznamu oprávnených žiadateľov, ktoré pripravilo ministerstvo kultúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *