Home / šport / Ostatné športy / Vlhová stratila na víťazku viac ako sekundu, tretí tréning v Aare museli skrátiť pre silný vietor

Vlhová stratila na víťazku viac ako sekundu, tretí tréning v Aare museli skrátiť pre silný vietor

AARE 7. februára (WebNoviny.sk) – Rakúšanka Stephanie Venierová dosiahla najlepší čas v treťom tréningu zjazdu žien na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare. Švajčiarka Wendy Holdenerová na druhom mieste zaostala iba o 9 stotín sekundy.

Venierová bola najrýchlejšia napriek tomu, že minula jednu z bránok. Slovenka Petra Vlhová sa zaradila na 20. miesto s odstupom 1,11 s, americká legenda Lindsey Vonnová po páde v utorkovom super G stredajší ani štvrtkový tréning zjazdu neabsolvovala.

Postupné zlepšovanie sa Vlhovej v tréningoch zjazdu je prísľubom pred piatkovými pretekmi v alpskej kombinácii, v ktorej bude pri neúčasti Američanky Mikaely Shiffrinovej jednou z adeptiek na cenný kov. Vlhová je piata najlepšia žena v kombinácii zo ZOH 2018 v Pjongčangu.

Tretí meraný tréning pred nedeľňajšími pretekmi v zjazde žien na MS 2019 absolvovalo 44 pretekárok na skrátenej trati, ktorá sa začínala na úrovni štartu super G. Dôvodom bol silný vietor v hornej časti majstrovskej zjazdovky. Od 12.30 h prebiehal mužský tréning zjazdu.

Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní – Aare

štvrtok – výsledky

Tretí tréning zjazdu – ženy: 1. Stephanie Venierová (Rak.) 1:02,66 min, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,09 s, 3. Ricarda Haaserová a Tamara Tipplerová (obe Rak.) +0,19 s, 5. Ester Ledecká (ČR) +0,20, … 20. Petra Vlhová (SR) +1,11

Viac o téme —> MS v zjazdovom lyžovaní 2019

Viac k témam: Aare, majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová stratila na víťazku viac ako sekundu, tretí tréning v Aare museli skrátiť pre silný vietor © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *