Home / SVET / Spojené štáty prisľúbili stiahnuť do apríla polovicu svojich vojakov z krajiny, tvrdí Taliban

Spojené štáty prisľúbili stiahnuť do apríla polovicu svojich vojakov z krajiny, tvrdí Taliban

MOSKVA 6. februára (WebNoviny.sk) – Afganské militantné hnutie Taliban tvrdí, že Spojené štáty mu prisľúbili stiahnutie polovice svojich vojsk z krajiny do konca apríla tohto roku, pričom so sťahovaním začínajú už začiatkom februára.

V Moskve, kde sa pod záštitou ruských predstaviteľov konajú rozhovory o budúcnosti Afganistanu za účasti viacerých zložiek afganského verejného života, to v stredu vyhlásil predstaviteľ Talibanu Abdul Salám Hanáfí.

„Američania nám povedali, že medzi začiatkom februára a koncom apríla stiahnu z Afganistanu polovicu svojich vojakov,“ vyhlásil predstaviteľ Talibanu.

Následne podľa neho Američania a Taliban vytvoria „technickú komisiu, ktorá určí časový plán odsunu zvyšných jednotiek“.

USA sa zatiaľ k týmto slovám predstaviteľa Talibanu nevyjadrili. Doteraz bolo známe len toľko, že plánujú z Afganistanu stiahnuť polovicu svojich jednotiek do konca leta tohto roku.

Viac k témam: Afganistan, americké vojsko, Spojené štáty americké, Taliban
Zdroj: Webnoviny.sk – Spojené štáty prisľúbili stiahnuť do apríla polovicu svojich vojakov z krajiny, tvrdí Taliban © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vo Varšave horí nákupné centrum, hasiči nasadili desiatky tímov (video)

Podľa hasičov plamene zachvátili viac ako 80 percent centra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *