Home / šport / Ostatné športy / Andreas Žampa kandiduje za zástupcu športovcov v Medzinárodnej lyžiarskej asociácii

Andreas Žampa kandiduje za zástupcu športovcov v Medzinárodnej lyžiarskej asociácii

AARE 6. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Andreas Žampa kandiduje ako zástupca alpských lyžiarov do Medzinárodnej lyžiarskej asociácie (FIS). Pre agentúru SITA to potvrdil športovo-technický riaditeľ Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) Marek Didek.

Okrem mladšieho z bratov Žampovcov sa o dôveru uchádza aj Švajčiar Daniel Yule. Podľa rakúskej agentúry APA medzi ženami kandidujú Francúzka Anne-Sophie Barthetová a Talianka Verena Stufferová.

„Ide o zástupcu športovcov vo FIS-e. Voľba sa už začala teraz na majstrovstvách sveta v Aare, volia priamo športovci prostredníctvom internetovej aplikácie aj písanou formou,“ uviedol Didek.

U mužov bol doteraz zástupcom zjazdárov vo FIS Rakúšan Hannes Reichelt, ktorý už odmietol ďalej pokračovať aj z rodinných dôvodov. Funkciu zastával štyri roky.

VIAC O TÉME —> MS V ZJAZDOVOM LYŽOVANÍ 2019

Viac k témam: FIS Medzinárodná lyžiarska federácia, majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní, SLA Slovenská lyžiarska asociácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Andreas Žampa kandiduje za zástupcu športovcov v Medzinárodnej lyžiarskej asociácii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *