Home / šport / Ostatné športy / Fenomenálna Shiffrinová získala v Aare štvrté zlato a stala sa majsterkou sveta v super G

Fenomenálna Shiffrinová získala v Aare štvrté zlato a stala sa majsterkou sveta v super G

AARE 5. februára (WebNoviny.sk) – Američanka Mikaela Shiffrinová sa stala majsterkou sveta v super G na šampionáte v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare.

V dramatických a mimoriadne vyrovnaných pretekoch Shiffrinová zvíťazila s náskokom 2 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou a 5 stotín pred Švajčiarkou Corinne Suterovou.

Potvrdila úlohu favoritky

Fenomenálna Shiffrinová po troch tituloch majsterky sveta v slalome pridala do jagavej zbierke aj štvrté zlato, ale tentoraz v rýchlostnej disciplíne. Čoskoro 24-ročná Američanka (nar. 13.3. 1995) potvrdila úlohu favoritky, keďže v tejto sezóne vyhrala tri z piatich pretekov SP v super G žien.

Celkový počet medailí zo svetových šampionátov Shiffrinová rozšírila na päť. Okrem štyroch zlatých má aj striebro z obrovského slalomu v St. Moritzi 2017.

Súťažná časť majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní v Aare sa začala v utorok bez slovenskej účasti. Superobrovský slalom žien sa jazdil na skrátenej trati, lebo v hornej časti zjazdovky fúkal silný vietor. Namiesto pôvodnej dĺžky trate 1903 m pretekárky absolvovali iba 1670 m a o štyri bránky menej oproti avizovaným štyridsiatim.

Vonnová skončila v ochrannej sieti

Sklamaním sa skončili preteky pre Lindsey Vonnovú. Legendárna Američanka po prvom medzičase v rýchlej pasáži nezvládla nájazd do jednej z bránok a po nebezpečne vyzerajúcom páde skončila v ochrannej sieti.

Po chvíľke napätia sa sama postavila a zlyžovala zvyšok trate do cieľa v tréningovom tempe za aplauzu svojich fanúšikov. Tridsaťštyriročná Vonnová sa prišla do Aare rozlúčiť s kariérou, vo Svetovom pohári už nebude pokračovať pre pretrvávajúce bolesti kolena. S 82 víťazstvami ženská rekordérka Svetového pohára by sa mala definitívne rozlúčiť v nedeľňajšom zjazde.

Preteky nevyšli ani Ledeckej

Na agresívnom snehu viaceré pretekárky len ťažko hľadali správnu stopu a v technicky náročných úsekoch sa potom ocitli mimo trate. Z tohto dôvodu sa predčasne rozlúčili aj Rakúšanka Stephanie Venierová, Švajčiarka Jasmine Fluryová či Tina Weiratherová z Lichtenšťajnska.

Preteky nevyšli ani úradujúcej olympijskej šampiónke v tejto disciplíne Češke Ester Ledeckej, ktorá mala v cieli výrazné manko 2,80 s na Shiffrinovú a priebežne jej patrila až 25. priečka.

Preteky ešte pokračujú jazdami desiatich výkonnostne najslabších aktérok, ktoré už reálne nemôžu ohroziť tie najlepšie na stupňoch víťazov.

Majstrovstvá sveta v zjazdovom lyžovaní

Aare, Švédsko, priebežné výsledky:

Super G žien: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:04,89 min. 2. Sofia Goggiová (Tal.) +0,02 s, 3. Corinne Suterová (Švaj.) +0,05, 4. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,07, 5. Nadia Fanchiniová (Tal.) +0,14, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,16, 7. Francesca Marsagilová (Tal.) +0,24, 8. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,26.

Viac k témam: majstrovstvá sveta (MS) v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Fenomenálna Shiffrinová získala v Aare štvrté zlato a stala sa majsterkou sveta v super G © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *