Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Štrajk v Audi Hungaria ovplyvnil aj výrobu na Slovensku, tvrdí ZAP a hovorí o negatívnych dopadoch

Štrajk v Audi Hungaria ovplyvnil aj výrobu na Slovensku, tvrdí ZAP a hovorí o negatívnych dopadoch

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Štrajk v závode Audi Hungaria mal podľa Zväzu automobilového priemyslu SR (ZAP) priamy vplyv na automobilové výroby na Slovensku pre nutnosť reorganizácie výroby a pozastavenia montáže vozidiel.

„Takto spôsobené ekonomické škody sú často nahraditeľné, no je potrebné poukázať na negatívne signály, ktoré takéto aktivity vyvolávajú, pričom poškodzujú obraz regiónu strednej Európy smerom k medzinárodným investorom,“ konštatoval vo štvrtok zväz v tlačovej správe.

Strata dlhodobej spoľahlivosti a predvídateľnosti môže mať podľa ZAP negatívny dopad a spôsobiť vážne škody pre celý región, ktorý je vnímaný ako automobilový región Európy.

„Celý automobilový priemysel prechádza významnými zmenami a existujú silné tlaky a reálne hrozby, aby sa zahraničné výrobné podniky vrátili do domovských krajín. Nátlakové akcie spochybňujúce stabilitu a dôveryhodnosť by mohli mať neblahý vplyv na chrbtovú kosť hospodárstva a celkovú zamestnanosť v regióne, Slovensko nevynímajúc,“ dodal zväz.

Viac k témam: Audi, automobilka, štrajk, Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Štrajk v Audi Hungaria ovplyvnil aj výrobu na Slovensku, tvrdí ZAP a hovorí o negatívnych dopadoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *