Home / SVET / Palestína chce chrániť Západný breh Jordánu, o pomoc požiadala Organizáciu Spojených národov

Palestína chce chrániť Západný breh Jordánu, o pomoc požiadala Organizáciu Spojených národov

RAMALLÁH 29. januára (WebNoviny.sk) – Palestína požiadala Organizáciu Spojených národov (OSN), aby na Západný breh Jordánu a do východného Jeruzalema vyslala permanentnú medzinárodnú jednotku.

Utorňajšia žiadosť sa objavila deň po tom, ako Izrael uviedol, že po 20 rokoch ukončí pozorovateľskú misiu v meste Hebron. Zástupca Palestíny Saíb Irikát vyhlásil, že OSN „by mala garantovať bezpečnosť a ochranu palestínskemu ľudu, a to až do konca izraelskej vojenskej okupácie“.

Kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua predtým potvrdila, že nepredĺži mandát Dočasnej medzinárodnej misie v Hebrone (TIPH).

„Nedovolíme ďalšie pokračovanie činnosti medzinárodných jednotiek, ktoré konajú proti nám,“ uviedla vo vyhlásení. V meste žije vyše 200-tisíc Palestínčanov a niekoľko stoviek radikálnych židovských osadníkov, o ktorých bezpečnosť sa starajú tisícky vojakov.

Viac k témam: Izrael, OSN Organizácia spojených národov
Zdroj: Webnoviny.sk – Palestína chce chrániť Západný breh Jordánu, o pomoc požiadala Organizáciu Spojených národov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *