Home / EKONOMIKA / Predseda poľského Senátu sa o škandále s mäsom z chorých kráv dozvedel počas návštevy Slovenska

Predseda poľského Senátu sa o škandále s mäsom z chorých kráv dozvedel počas návštevy Slovenska

BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – Predseda poľského Senátu Stanislaw Karczewski nemá vzhľadom na svoju pracovnú cestu na Slovensku poznatky o škandále s hovädzím mäsom v Poľsku, kde na bitúnky smeroval podľa investigatívnych novinárov z relácie Superwizjera televízie TVN24 aj chorý dobytok. Uviedol to v reakcii pre agentúru SITA v utorok počas rokovania NR SR, ktorého sa zúčastnil ako hosť.

Poľskom otriasa škandál s bitúnkami. Investigatívni novinári televízie TVN24 natočili šokujúce video. Vidno na ňom, ako na bitúnok privážajú kravy a býky, ktoré ani nevedia stáť na vlastných nohách.

Choré zvieratá ďalej spracovávajú na mäso. Takýto postup je v Poľsku nelegálny, reportéri však odhadujú, že v Poľsku sú takýchto bitúnkov stovky.

„Je to správa, o ktorej nemám poznatky, a tak sa k nej nebudem vyjadrovať. V posledných dňoch som bol mimo Varšavy, a preto mi nenáleží túto správu komentovať,“ uviedol pre agentúru SITA Stanislaw Karczewski.

Viac k témam: bitúnok, hovädzie mäso, potraviny
Zdroj: Webnoviny.sk – Predseda poľského Senátu sa o škandále s mäsom z chorých kráv dozvedel počas návštevy Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rumunsko sa posunulo výrazne vpred nad priemer krajín EÚ, prebehlo aj Slovensko a Maďarsko

Rumunsko sa zároveň môže pochváliť podpriemernou mierou nezamestnanosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *