Home / SVET / Kresťanku odsúdili na trest smrti za urážku proroka Mohameda, jej oslobodenie vyvolalo protesty

Kresťanku odsúdili na trest smrti za urážku proroka Mohameda, jej oslobodenie vyvolalo protesty

BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – Pakistanský najvyšší súd zamietol žalobu proti oslobodeniu kresťanky odsúdenej na trest smrti za rúhanie sa. Potvrdil tak svoj skorší rozsudok z októbra minulého roka.

Urazila proroka Mohameda

Ásiju Bíbí odsúdili v roku 2010 na trest smrti za urážku islamského proroka Mohameda počas hádky so susedmi. Žena strávila vo väzení osem rokov a po celú dobu trvala na tom, že je nevinná. Po jej oslobodení ju z bezpečnostných dôvodov zadržiavali na tajnom mieste.

Očakáva sa, že po utorkovom rozsudku Bíbí pre hrozby smrti opustí krajinu. Jej dve dcéry už podľa všetkého z Pakistanu odišli a predpokladá sa, že ich matke tiež udelia azyl v zahraničí.

Násilné protesty

Októbrové oslobodenie Bíbí vyvolalo v Pakistane násilné protesty islamistov, ktorí podporujú prísne zákony o rúhaní sa a ktorí podali aj spomínanú žalobu.

Krajina sa pripravuje na ďalšie protesty. Mnoho duchovných presadzujúcich tvrdú líniu, ktorí sú zodpovední za vlaňajšie nepokoje, však po vládnom záťahu skončilo vo väzení.

Viac k témam: islam, kresťania, súd, trest smrti
Zdroj: Webnoviny.sk – Kresťanku odsúdili na trest smrti za urážku proroka Mohameda, jej oslobodenie vyvolalo protesty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zo severu Charkovskej oblasti evakuovali od začiatku ruskej ofenzívy už viac než desaťtisíc ľudí

Ruské sily sa naďalej pokúšajú preraziť ukrajinskú obranu pri obci Zelene a pokračujú v úsilí obsadiť mesto Vovčansk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *