Home / šport / Tenis / Stosurová a Čangová zvíťazili vo štvorhre na Australian Open, vo finále si poradili s obhajkyňami titulu

Stosurová a Čangová zvíťazili vo štvorhre na Australian Open, vo finále si poradili s obhajkyňami titulu

MELBOURNE 25. januára (WebNoviny.sk) – Austráčanka Samantha Stosurová a Číňanka Šuaj Čang sa stali víťazkami deblovej súťaže žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne.

Vo finále si Stosurová a Čang ako nenasadené hráčky poradili s turnajovými dvojkami a obhajkyňami titulu Maďarkou Timeou Babosovou a Francúzkou Kristinou Mladenovicovou za 96 minút 6:3, 6:4. Pri svojom podaní premenili druhý mečbal. Víťazky si rozdelia prémiu 750 000 AUD pred zdanením.

Tridsaťštyriročná Stosurová sa teší zo svojho tretieho titulu v deblovej súťaži na turnaji „veľkej štvorky“. Prvé dva prišli ešte v rokoch 2005 (US Open) a 2006 (Roland Garros) po boku Američanka Lisy Raymondovej.

Spoločne s 30-ročnou Šuaj Čang sa aktuálne tešia z druhého deblového prvenstva v tretej finálovej účasti na ženskom profiokruhu. O turnajový titul neúspešne bojovali spolu v Ósake 2013 a úspešne v Hongkongu 2018. Tridsaťročná Šuaj Čang získala premiérový deblový titul z turnaja „veľkej štvorky“.

Australian Open – štvorhra žien – finále

Samantha Stosurová, Šuaj Čang (Aus./Čína) – Timea Babosová, Kristina Mladenovicová (Maď./Fr.-2) 6:3, 6:4

Viac k témam: Australian Open, Šuaj Čang
Zdroj: Webnoviny.sk – Stosurová a Čangová zvíťazili vo štvorhre na Australian Open, vo finále si poradili s obhajkyňami titulu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *