Home / šport / Tenis / Video: Tsitsipas je prvým Grékom v semifinále Australian Open, po Federerovi zdolal aj Bautistu-Aguta

Video: Tsitsipas je prvým Grékom v semifinále Australian Open, po Federerovi zdolal aj Bautistu-Aguta

MELBOURNE 22. januára (WebNoviny.sk) – Grécky tenista Stefanos Tsitsipas postúpil do semifinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

Tsitsipas nasadený ako štrnásty si vo štvrťfinále poradil so Španielom Robertom Bautistom-Agutom (22.) za 3:15 h 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (2) a stal sa Súperom Tsitsipasa v súboji o postup do finále bude víťaz súboja Rafael Nadal (Šp.-2) – Frances Tiafoe (USA).

Môže nazrieť do Top 10 svetového rebríčka

V súboji hráčov, ktorí v osemfinále vyradili lanských finalistov Rogera Federera a Marina Čiliča, sa presadil útočnejší a agresívnejší štýl v podaní 20-ročného Gréka.

Historicky prvý grécky hráč v semifinále Australian Open zahral 22 es a až 68 víťazných úderov v porovnaní s 38 nevynútenými chybami. Tsitsipas mal slabšie premieňanie brejkbalov, ale napokon mu aj štyri brejky z 11 možností stačili na dosiahnutie najväčšieho úspechu na turnaji „veľkej štvorky“.

Vlani na Wimbledone bol v osemfinále. Už teraz má istotu posunu z 15. na 12. miesto rebríčka ATP, v prípade postupu do finále zrejme po prvý raz nazrie do Top Ten.

Najmladší semifinalista od roku 2003

Tsitsipas je vo veku 20 rokov a 168 dní najmladším semifinalistom v Melbourne od roku 2003, keď ním bol Američan Andy Roddick (20 rokov a 149 dní). Celkovo v súčte všetkých štyroch grandslamových turnajov bol mladší v semifinále naposledy predtým Srb Novak Djokovič v roku 2007 na US Open (20 rokov a 110 dní).

„Stále snívam svoj sen, ale tvrdo som pracoval, aby som mohol byť v semifinále na tomto turnaji. Cítim emócie, ale zároveň viem, že ešte nemusí byť koniec. Nebolo jednoduché sa skoncentrovať na tento zápas po víťazstve nad Federerom. Médiá, sociálne siete a všetky tie tlaky okolo som sa snažil nevnímať a robiť len to, aby som sa čo najlepšie pripravil na štvrťfinálový zápas. Veľmi si vážim, že je tu so mnou v Melbourne moja rodina. Precestovali tisícky kilometrov a teraz sa môžu tešiť spolu so mnou,“ uviedol Stefanos Tsitsipas v prvom pozápasovom interview ešte na kurte.

Australian Open – dvojhra mužov – štvrťfinále

Stefanos Tsitsipas (Gréc.-14) – Roberto Bautista-Agut (Šp.-22) 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (2)

Viac k témam: Australian Open
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Tsitsipas je prvým Grékom v semifinále Australian Open, po Federerovi zdolal aj Bautistu-Aguta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *