Home / SVET / Po útoku na luxusný hotelový komplex v meste Nairobi zatkli niekoľko podozrivých

Po útoku na luxusný hotelový komplex v meste Nairobi zatkli niekoľko podozrivých

NAIROBI 17. januára (WebNoviny.sk) – Polícia v Keni vo štvrtok zatkla deväť ďalších osôb pre podozrenie, že sa tento týždeň podieľali na krvavom útoku na luxusný hotelový komplex v Nairobi. Celkový počet zadržaných tak stúpol už na jedenásť.

Podozrivých vypočúvajú a zisťujú, aké konkrétne roly zohrávali pri teroristickom útoku, uviedol pod podmienkou anonymity predstaviteľ miestnej polície. Dvoch podozrivých sa podarilo zatknúť už v stredu.

Luxusný komplex v Nairobi, ktorého súčasťou je hotel DustiD2, ale aj bary, reštaurácie či kancelárie viacerých firiem, napadli útočníci v utorok popoludní. Teroristi súbežne odpálili pred hotelom tri automobily a v rovnakom čase sa odpálil aj samovražedný atentátnik vo vstupnom vestibule hotela.

Zomrelo 20 civilistov, jeden policajt aj piati útočníci. K útoku sa prihlásila teroristická sieť aš-Šabáb, ktorá má základňu v Somálsku, no často útočí aj v susedných afrických krajinách.

Viac k témam: útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Po útoku na luxusný hotelový komplex v meste Nairobi zatkli niekoľko podozrivých © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred klubom vo Washingtone sa strieľalo, podozrivý postrelil piatich ľudí

Streľba sa odohrala zhruba pol hodinu pred polnocou vo štvrti Dupont Circle vo Washingtone.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *