Home / SVET / Záchranári si razili cestu ku kláštoru zopár dní, mníškam však sneh nevadil a evakuáciu odmietli

Záchranári si razili cestu ku kláštoru zopár dní, mníškam však sneh nevadil a evakuáciu odmietli

BERLÍN 17. januára (WebNoviny.sk) – Vysoko položený ženský kláštor v Alpách neďaleko rakúskeho Salzburgu, ku ktorému si záchranári niekoľko dní razili cestu hustými vrstvami snehu, vo štvrtok odmietol ponuku na evakuáciu.

Ako informuje rakúska vysielacia spoločnosť ORF, predstaviteľky kláštora Sestier z Betlehemu, ktorý sa nachádza asi 50 kilometrov na juh od Salzburgu, sa poďakovali za pomoc a za odpratanie snehu a popadaných stromov z prístupovej cesty, no uviedli, že majú dostatok všetkého vrátane potravín a paliva a žiadnu ďalšiu pomoc zvonku už nepotrebujú.

ORF cituje priorku kláštora, sestru Laure-Marie, podľa ktorej obyvateľky kláštora síce ponuku na evakuáciu zvažovali, ale nakoniec ju neprijmú. „Odkedy sa nám vrátilo slniečko a cesta je opäť priechodná, sme veľmi, veľmi vďačné, že môžeme zostať osamote s Bohom,“ uviedla Laure-Marie.

Viac k témam: evakuácia, kláštor, mníška
Zdroj: Webnoviny.sk – Záchranári si razili cestu ku kláštoru zopár dní, mníškam však sneh nevadil a evakuáciu odmietli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *