Home / šport / Ostatné športy / Vlhová zajazdila v Kronplatzi skvelé prvé kolo, ale Shiffrinová deklasovala súperky

Vlhová zajazdila v Kronplatzi skvelé prvé kolo, ale Shiffrinová deklasovala súperky

KRONPLATZ 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na skvelom treťom mieste po odjazdení elitnej tridsiatky prvého kola obrovského slalomu v talianskom stredisku Kronplatz v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok 2018/2019.

Na čele je Mikaela Shiffrinová, fenomenálna Američanka deklasovala konkurenciu a pred rozhodujúcim 2. kolom má náskok 1,39 s pred Francúzkou Tessou Worleyovou a 1,42 pred Vlhovou. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa v južnom Tirolsku začne o 13.00 h.

Dvadsaťtriročná Liptáčka bola v pondelok večer na žrebovaní čísel po prvý raz v elitnej sedmičke obrovského slalomu a vybrala si číslo 6.

Najväčšia „strmina“ má sklon terénu až 61%

Na profilovo náročnej trati skvelým spôsobom zvládla hornú rovinatejšiu časť, kde bolo treba pustiť lyže. Tam zaostávala za Shiffrinovou iba o 11 stotín sekundy. Potom však prišli terénne zlomy do strmejších častí, kde nabrala na Shiffrinovú pol sekundy.

V cieľovom svahu odklonenom na pravú stranu sa náskok Američanky zvýšil na konečných 1,42 s. Ostatná konkurencia s výnimkou úradujúcej majsterky sveta Worleyovej však zaostala za Shiffrinovou ešte výraznejšie. Najväčšia „strmina“ zjazdovky Erta v Kronplatzi má sklon terénu až 61%.

Vlhovej najlepšie obdobie kariéry

Vlhová momentálne zažíva najlepšie obdobie kariéry vo Svetovom pohári, čo potvrdzujú skvelé výsledky z obdobia po Vianociach. Od Semmeringu (28.12.) sa predstavila v piatich pretekoch Svetového pohára (2x Semmering, Oslo, Záhreb, Flachau) a priniesla si z nich tri víťazstvá a dve druhé miesta.

Čo je ešte pozoruhodnejšie, víťazstvá dosiahla v troch rôznych disciplínach (obrovský slalom /Semmering/, paralelný slalom v tzv. mestských pretekoch /Oslo/ a slalom /Flachau/) a zakaždým v priamom súboji zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Kronplatz (Tal.)

Obrovský slalom žien – 1. kolo: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:01,95 min, 2. Tessa Worleyová (Fr.) +1,39 s, 3. Petra Vlhová (SR) +1,42, 4. Marta Bassinová (Tal.) +1,47, 5. Ragnhild Mowinckelová (Tal.) +1,50, 6. Federica Brignoneová (Tal.) +1,61

Viac k témam: Kronplatz, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová zajazdila v Kronplatzi skvelé prvé kolo, ale Shiffrinová deklasovala súperky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nepálsky šerpa Kami Rita opäť pokoril vlastný rekord, má za sebou už 29 výstupov na Mount Everest

Vlani po dvoch výstupoch informoval, že s lezením neprestane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *