Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová bude na štarte obrovského slalomu v Kronplatzi, môže opäť poraziť Mikaelu Shiffrinovú

Petra Vlhová bude na štarte obrovského slalomu v Kronplatzi, môže opäť poraziť Mikaelu Shiffrinovú

KRONPLATZ 14. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová nebude chýbať na štarte utorkového obrovského slalomu v rámci Svetového pohára zjazdárok v talianskom Kronplatzi.

Po skvelom slalomovom triumfe pred šiestimi dňami vo Flachau v 23-ročnej Liptáčke ešte doznievala choroba z novoročných pretekov v Osle a pomedzi kašeľ konštatovala, že sa potrebuje poriadne doliečiť.

Najlepšie obdobie kariéry

Vo vzduchu dokonca visel aj otáznik nad účasťou v najbližších pretekoch. Tréner Livio Magoni dokonca spomínal nábeh na bronchitídu, ale aktuálne správy sú pozitívne.

„Všetko je v poriadku. Peťa zajtra normálne nastúpi. Štyri dni sme trénovali obrovský slalom, takže pohoda,“ referoval z Talianska Boris Vlha, manažér tímu a zároveň brat Petry Vlhovej.

Slovenská reprezentantka zažíva najlepšie obdobie kariéry, čo potvrdzujú skvelé výsledky z obdobia po Vianociach. Od Semmeringu (28.12.) sa predstavila v piatich pretekoch Svetového pohára (2x Semmering, Oslo, Záhreb, Flachau) a priniesla si z nich tri víťazstvá a dve druhé miesta.

Pomenovaná po Magoniho sestre

Čo je ešte pozoruhodnejšie, víťazstvá dosiahla v troch rôznych disciplínach (obrovský slalom /Semmering/, paralelný slalom v tzv. mestských pretekoch /Oslo/ a slalom /Flachau/) a zakaždým v priamom súboji zdolala Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

„Sú to pre mňa všetko špeciálne víťazstvá a navždy si ich budem pamätať. V obrovskom aj paralelnom slalome som zvíťazila vôbec po prvý raz, v slalome som zasa po dlhom čase zdolala Mikaelu, čo si veľmi cením,“ vravela Vlhová ešte po svojom triumfe vo Flachau.

Podľa talianskych médií na utorkový obrovský slalom v Kronplatzi (1. kolo – 10.00 h, 2. kolo – 13.00) sa Vlhová pripravovala v stredisku Selvino 60 km severne od Milána. Spolu s trénerom Liviom Magonim tam chodia trénovať už tri roky.

Magoni je rodák práve zo Selvina a miestna zjazdovka je pomenovaná po jeho sestre, olympijskej šampiónke v slalome zo Sarajeva 1984 Paolette Magoniovej. „Z vrcholu zjazdovky Monte Purito sa na lyžiach dostanete až do centra mesta,“ pripomína portál valseriananews.it.

Vlhová bola vlani v obrovskom slalome v Kronplatzi dvadsiata tretia a predvlani dvadsiata štvrtá. Teraz je však v úplne inej pozícii a po senzačnom triumfe v Semmeringu ju budú po prvý raz žrebovať z najlepšej sedmičky podľa štartovnej listiny SP. Siedme miesto patrí Slovenke aj v priebežnom poradí obrovského slalomu.

Viac k témam: Kronplatz, obrovský slalom, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová bude na štarte obrovského slalomu v Kronplatzi, môže opäť poraziť Mikaelu Shiffrinovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *