Home / SVET / Na zmluve o brexite sa nebude nič meniť, Európska komisia ostro odmieta ďalšie zmeny

Na zmluve o brexite sa nebude nič meniť, Európska komisia ostro odmieta ďalšie zmeny

LONDÝN 7. januára (WebNoviny.sk) – Európska komisia (EK) v pondelok opätovne a doteraz najostrejšie odmietla akékoľvek ďalšie zmeny v dohode medzi Veľkou Britániou a EÚ o odchode Londýna z európskeho boku, ku ktorému má dôjsť už 29. marca.

V prospech Mayovej

Ako vyhlásil hovorca komisie Margaritis Schinas, predseda EK Jean-Claude Juncker sa síce rád opätovne stretne s britskou premiérkou Theresou Mayovou, to však vonkoncom neznamená, že je komisia pripravená na zmluve ešte niečo meniť, tak aby to vyhovovalo Mayovej a jej snahe pretlačiť dohodu cez britský parlament.

Súčasná podoba dohody o brexite je podľa Schinasa „najlepšia a jediná možná“. „O tejto dohode sa už znova nebude rokovať,“ povedal.

Premiérka hlasovanie odložila

Britský parlament mal o dohode o brexite, ktorú Mayová vyjednala s EÚ, rokovať pôvodne už v decembri, no premiérka na poslednú chvíľu toto hlasovanie odložila, keďže bolo jasné, že dohoda by parlamentom neprešla.

Nový dátum rokovania o dohode je stanovený na 15. januára, zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by si Mayová medzičasom zaistila medzi poslancami dostatočnú podporu.

Viac k témam: brexit, EK Európska komisia, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Na zmluve o brexite sa nebude nič meniť, Európska komisia ostro odmieta ďalšie zmeny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu v Pásme Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *