Home / šport / Ostatné športy / Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová začali v Haagu úspešne, zabojujú o osemfinále

Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová začali v Haagu úspešne, zabojujú o osemfinále

HAAG 3. januára (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová si zabezpečili postup zo základnej A-skupiny do play-off na halovom turnaji kategórie Four stars v holandskom Haagu (2. – 6. januára) v rámci World Tour 2018/2019.

Slovenky nasadené ako sedemnáste vo štvrtok v 1. kole „áčka“ zvíťazili 2:0 (16, 15) nad španielskymi šestnástkami podujatia Amarantou Fernándezovou-Navarrovou a Ángelou Lobatovou-Herrerovou. Tieto páry sú bok po boku na 34. priečke svetového rebríčka.

Slovenky v úvode prehrávali 3:4, no pri Dubovcovej podaní otočili na 9:4. Španielky skorigovali na 8:10 a neskôr na jednobodový rozdiel (13:14), vzápätí však pri servise Dubovcovej prišla ďalšia bodová šnúra a Slovenky viedli 19:13. V závere Štrbová premenila druhý setbal (21:16). Začiatok druhej časti patril Španielkam, viedli o tri body (4:1, 9:6). Slovenské hráčky vzápätí vytiahli viacero kvalitných servisov, pridali esá i blok a získali štvorbodový náskok (14:10). Pred koncovkou Španielky znížili z 13:17 na 15:17, ďalšie body však nepridali, slovenské reprezentantky tak dokráčali k triumfu (21:15).

Vo štvrtkovom záverečnom 2. kole A-skupiny budú Dubovcová a Štrbová o 21.00 h bojovať o priamy postup do piatkového osemfinále s najvyššie nasadenou domácou dvojicou Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková. Zdolané sa predstavia v piatkovom 1. kole play-off (o postup do osemfinále). Keizerová s Meppelinkovou v júli triumfovali na domácich majstrovstvách Európy, v základnej skupine v Rotterdame vtedy zvíťazili nad slovenskou dvojicou 2:0 (18, 14).

Pre úradujúce slovenské šampiónky je podujatie v Haagu prvé od októbrových vystúpení v Číne – na trojhviezdičkovom turnaji v Čchin-čou obsadili 5. miesto, na štvorhviezdičkovom v Jang-čou 17. miesto. Podujatia tohto ročníka World Tour už sú súčasťou kvalifikačného procesu olympijských hier 2020, ktoré sa uskutočnia v japonskom Tokiu. Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

World Tour 2018/2019 v plážovom volejbale

Four stars – Haag (Hol.)

A-skupina

1. kolo:
Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-1) – Amanda Harnettová, Marie-Christine Lapointeová (Kan.-32) 2:0 (24, 9) za 34 minút
Amaranta Fernándezová-Navarrová, Ángela Lobatová-Herrerová (Šp.-16) – Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-17) 0:2 (-16, -15) za 35 minút

2. kolo: 
O priamy postup do osemfinále: Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-1) – Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-17) /21.00/
O postup zo skupiny (do play-off o osemfinále): Amanda Harnettová, Marie-Christine Lapointeová (Kan.-32) – Amaranta Fernándezová-Navarrová, Ángela Lobatová-Herrerová (Šp.-16) /20.10/

Viac k témam: Andrea Štrbová, Natália Dubovcová
Zdroj: Webnoviny.sk – Plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová začali v Haagu úspešne, zabojujú o osemfinále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *