Home / SVET / Grécko udelilo občianstvo migrantom, ktorí zachránili mnohých ľudí počas lesného požiaru

Grécko udelilo občianstvo migrantom, ktorí zachránili mnohých ľudí počas lesného požiaru

ATÉNY 2. januára (WebNoviny.sk) – Grécko udelilo občianstvo trom migrantom za záchranu mnohých ľudí, ktorých vlani v lete zahnal do mora rozsiahly lesný požiar neďaleko Atén.

Rybári Gani Xheka z Albánska a Emad El-Chaimi a Mahmúd Ibrahim Músa z Egypta vytiahli z mora ľudí, ktorí unikli pred požiarom, a odviezli ich do neďalekého prístavu.

Občianstvo im udelili v stredu na slávnosti pod patronátom gréckeho prezidenta Prokopisa Pavlopoulosa. Prezident uviedol, že zároveň išlo o „vyslanie odkazu Európe“ s cieľom čeliť populistickým antiimigrantským náladám pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu.

Pri lesnom požiari, ktorý zasiahol napríklad dedinu Mati pri Aténach, prišlo o život sto ľudí. Požiar ľudí zastihol v ich domoch alebo na úzkych cestách, keď sa snažili utiecť. Mnohí vbehli do mora, pričom niektorí sa utopili.

Viac k témam: lesný požiar, migranti, občianstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Grécko udelilo občianstvo migrantom, ktorí zachránili mnohých ľudí počas lesného požiaru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu v Pásme Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *