Home / šport / Ostatné športy / Vlhová nestačila na rivalku z USA a obsadila druhú priečku v prvom kole slalomu v Simmeringu

Vlhová nestačila na rivalku z USA a obsadila druhú priečku v prvom kole slalomu v Simmeringu

SEMMERING 29. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenke Petre Vlhovej patrí druhé miesto po 1. kole sobotňajšieho slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v rakúskom Semmeringu. Vlhová dosiahla výsledný čas 50,13 s a po polovici pretekov zaostáva o 0,48 sekundy za líderkou a svojou veľkou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou z USA.

Tretia pozícia patrí Švédke Fride Hansdotterovej, ktorá za priebežnou líderkou zaostáva o 0,53 s, na druhú Vlhovú stráca 0,05 s. V 2. kole sobotňajšieho slalomu sa nepredstavia favoritky na popredné pozície Rakúšanka Bernadette Schildová a Nórka Nina Haverová-Lösethová, ktoré nedokončili úvodné kolo.

Chce zlepšiť úseky, na ktorých strácala

V 2. kole sobotňajšieho slalomu sa nepredstavia favoritky na popredné pozície Rakúšanka Bernadette Schildová a Nórka Nina Haverová-Lösethová, ktoré nedokončili úvodné kolo.

„Prvé kolo nebolo zlé, ale ani najlepšie. Od začiatku som nechytila rytmus a trochu som trápila. Potom som sa snažila ho chytiť. V úvode som stratila nejaký čas a aj v ďalších pasážach som zaostávala. Odstup 48 stotín je už celkom veľký, v druhej jazde sa budem snažiť zlepšiť úseky, na ktorých som strácala,“ povedala pre agentúru SITA 23-ročná Liptáčka.

Vyrovnala sa s Velez-Zuzulovou

Prvé kolo na Zauberbergu ešte pokračuje pretekárkami s vyššími štartovnými číslami, tie by však už nemali prehovoriť do poradia na najvyšších priečkach. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších príde na rad o 13.30 h.

Vlhová sa v piatok v Semmeringu zaskvela suverénnym triumfom v obrovskom slalome, ktorý bol jej prvý v kariére v tejto najtechnickejšej disciplíne zjazdového lyžovania. Zverenkyňa Livia Magoniho sa stala vôbec prvou slovenskou lyžiarkou v histórii, ktorý zvíťazila v obrovskom slalome a počtom triumfov vo Svetovom pohári (5) sa vyrovnala svojej krajanke a kamarátke Veronike Velez-Zuzulovej.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Semmering (Rak.)

Slalom žien – 1. kolo /po odjazdení elitnej tridsiatky/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 49,64 s, 2. Petra Vlhová (SR) +0,48, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,53, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,96, 5. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) +1,04, 6. Katharina Liensbergerová (Rak.) +1,17

Viac k témam: Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová nestačila na rivalku z USA a obsadila druhú priečku v prvom kole slalomu v Simmeringu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *