Home / SVET / Macron a Merkelová TLAČIA na Moskvu, aby prepustila ukrajinských námorníkov

Macron a Merkelová TLAČIA na Moskvu, aby prepustila ukrajinských námorníkov

BERLÍN 28. decembra (WebNoviny.sk) – Lídri Nemecka a Francúzska tlačia na Rusko, aby v čase nástupu nového roku a pravoslávnych Vianoc prepustilo ukrajinských námorníkov zadržaných pred vyše mesiacom.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron v spoločnom piatkovom stanovisku tiež uviedli, že budú naďalej vyvíjať tlak s cieľom implementovať dohodu o prímerí z roku 2015 na východe Ukrajiny.

Loading…

Dlhodobý konflikt medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorý sa začal anexiou Krymu, znovu eskaloval 25. novembra, keď ruská pobrežná stráž spustila paľbu na tri ukrajinské lode a zadržala ich posádku.

Merkelová a Macron v spoločnom stanovisku opätovne vyzvali na „bezpečnú, voľnú a neobmedzenú plavbu všetkých lodí“ cez Kerčský prieliv, ktorý oddeľuje Krym od Ruska a apelovali na „okamžité a bezpodmienečné prepustenie neoprávnene zatknutých ukrajinských námorníkov“.

Viac k témam: anexia, Angela Merkelová, Emmanuel Macron, Kerčský prieliv
Zdroj: Webnoviny.sk – Macron a Merkelová tlačia na Moskvu, aby prepustila ukrajinských námorníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Loading…

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *