Home / SVET / Sicíliu zasiahlo ďalšie zemetrasenie, zranenia utrpeli najmenej dvaja ľudia

Sicíliu zasiahlo ďalšie zemetrasenie, zranenia utrpeli najmenej dvaja ľudia

BRATISLAVA 26. decembra (WebNoviny.sk) – Taliansky ostrov Sicília zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 4,8. Bol to ďalší z desiatok otrasov, ktoré na ostrove udreli po tom, čo v pondelok začala tamojšia sopka Etna chrliť lávu a popol.

Podľa talianskych médií v dôsledku zemetrasenia utrpeli zranenia najmenej dvaja ľudia a niekoľko budov sa údajne poškodilo. Zemetrasenie udrelo v stredu o 3:19 a jeho epicentrum sa nachádzalo blízko obce Viagrande.

Talianske médiá informovali, že zemetrasenie vyvolalo medzi miestnymi obyvateľmi paniku a mnohí vybehli na ulicu. Budovy sa údajne triasli aj v meste Catania. Už skôr sopečný popol pokryl obce v okolí sopky a pre jej činnosť dočasne zastavili aj prevádzku letiska v Catanii. Ľuďom žijúcim na úbočí Etny úrady odporučili, aby odtiaľ rýchlo odišli. Pôvodný článok pochádza z webu bbc.com.

Viac k témam: Etna, zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Sicíliu zasiahlo ďalšie zemetrasenie, zranenia utrpeli najmenej dvaja ľudia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA a Británia uvalili pre útok proti Izraelu nové sankcie na Irán, majú zasiahnuť výrobu dronov

Teherán vyhlásil, že svoj útok z 13. apríla vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *