Home / SVET / Letisko Gatwick obnovilo svoju prevádzku, polícia aj naďalej pátra po majiteľoch dronov

Letisko Gatwick obnovilo svoju prevádzku, polícia aj naďalej pátra po majiteľoch dronov

LONDÝN 21. decembra (WebNoviny.sk) – Na britskom letisku Gatwicku v piatok ráno obnovili lety po tom, čo tamojšiu runway na viac ako 24 hodín uzavreli pre prelety dronov nad jeho areálom.

Zástupcovia letiska o 6:14 miestneho času informovali, že „runway je momentálne prístupná a na odlety a prílety je naplánovaný obmedzený počet lietadiel„. Zároveň vyzvali pasažierov, aby si pred príchodom skontrolovali svoje lety, keďže niektoré z nich budú meškať alebo ich zrušia.

Lety zrušili pre riziko zrážky

Drony, ktoré polícia označila za priemyselné, po prvý raz videli nad druhým najrušnejším letiskom v Spojenom kráľovstve v stredu večer. Pre riziko zrážky úrady následne prerušili všetky lety a prichádzajúce lety odklonili na iné letiská vo Veľkej Británii, Francúzsku a Holandsku.

Zastavená prevádzka ovplyvnila zhruba 120-tisíc pasažierov. Mnohí cestujúci na Gatwicku podľa vlastných slov uviazli v chladných podmienkach a stovky ľudí prespávali na lavičkách a na podlahe vo vnútri letiska. Veľa pasažierov a ich rodín sa sťažovalo, že ich kompetentné orgány neinformovali o odklonených letoch.

Polícia pátra po páchateľoch

Zástupcovia letiska v stanovisku naznačili, že sa úrady obávajú ďalších preletov, ktoré by mohli viesť k opätovnému pozastaveniu letov. Drony bolo nad areálom letiska vidno aj počas štvrtka.

Polícia a letecké orgány, ktorým asistuje armáda, pátrajú po páchateľovi či páchateľoch. Podľa polície, ktorá vylúčila teroristický úmysel, mali prelety maximálne narušiť dopravu počas sviatkov.

Viac k témam: drony, letisko Gatwick, polícia, prevádzka
Zdroj: Webnoviny.sk – Letisko Gatwick obnovilo svoju prevádzku, polícia aj naďalej pátra po majiteľoch dronov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *