Home / šport / Ostatné športy / Shiffrinová vynechá „kĺzavú“ Val Gardenu, najbližšie bude súperiť až s Vlhovou v Courcheveli

Shiffrinová vynechá „kĺzavú“ Val Gardenu, najbližšie bude súperiť až s Vlhovou v Courcheveli

BRATISLAVA 17. decembra (WebNoviny.sk) – Američanka Mikaela Shiffrinová vynechá nadchádzajúce preteky lyžiarskeho Svetového pohára 2018/2019 v kĺzavých disciplínach v talianskej Val Gardene.

V známom stredisku v Dolomitoch ženy absolvujú v utorok 18. decembra zjazd a o deň neskôr aj super G. Ide o náhradu za nedávno neuskutočnené preteky vo francúzskom Val d´Isere. „Nebudem tam súťažiť. Ja aj môj tím potrebujeme na chvíľku vypnúť po stresujúcich šiestich týždňoch v kolotoči SP,“ napísala Mikaela Shiffrinová na svojej prezentácii na facebooku.

Obhajkyňa veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári začala poolympijskú sezónu vo skvelej fazóne. Dosiaľ nazbierala už päť víťazstiev, z toho dve v super G, ktoré boli jej prvé v tejto disciplíne v kariére. V bojoch o veľký glóbus má 23-ročná Američanka na konte už 689 bodov a náskok 393 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Tretia priečka patrí Slovenke Petre Vlhovej s 276 bodmi.

Shiffrinová aj Vlhová sa vo Svetovom pohári najbližšie predstavia svojim fanúšikom krátko pred Vianocami vo francúzskom Courcheveli, kde sa najlepšie protagonistky technických disciplín pobijú o body v obrovskom slalome (21.12.) a slalome (22.12.).

Viac k témam: Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Shiffrinová vynechá „kĺzavú“ Val Gardenu, najbližšie bude súperiť až s Vlhovou v Courcheveli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *