Home / SVET / Epidémia eboly v Kongu ohrozuje ďalšie krajiny, Južný Sudán začne s vakcináciou

Epidémia eboly v Kongu ohrozuje ďalšie krajiny, Južný Sudán začne s vakcináciou

JOHANNESBURG 10. decembra (WebNoviny.sk) – V Južnom Sudáne čoskoro začnú s vakcináciou proti ebole. Informovala o tom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) s tým, že krajina je „vo veľmi veľkom ohrození“ v dôsledku epidémie v susednej Konžskej demokratickej republike (KDR).

WHO v stanovisku uviedla, že juhosudánske ministerstvo zdravotníctva začne s očkovaním vybraných zdravotníckych a ostatných pracovníkov v hlavnom meste Juba 19. decembra.

V súvislosti s epidémiou v KDR, ktorá je druhou najhoršou v histórii krajiny, zaočkovali experimentálnou vakcínou proti ebole viac ako 40-tisíc ľudí. Podľa WHO Južnému Sudánu pridelili dvetisíc takýchto vakcín.

Od vypuknutia epidémie eboly v KDR ju zatiaľ nediagnostikovali v žiadnom zo susedných štátov. Už skôr začala pre ohrozenie s vakcináciou Uganda. V Konžskej demokratickej republike podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva zaznamenali 494 prípadov eboly, pričom 446 z nich je potvrdených. Z tohto počtu je 235 potvrdených úmrtí.

Viac k témam: ebola, očkovanie, Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), vírus ebola
Zdroj: Webnoviny.sk – Epidémia eboly v Kongu ohrozuje ďalšie krajiny, Južný Sudán začne s vakcináciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zo severu Charkovskej oblasti evakuovali od začiatku ruskej ofenzívy už viac než desaťtisíc ľudí

Ruské sily sa naďalej pokúšajú preraziť ukrajinskú obranu pri obci Zelene a pokračujú v úsilí obsadiť mesto Vovčansk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *