Home / šport / Ostatné športy / Nórka Johaugová triumfovala na pretekoch v Beitostölene a je líderkou vo Svetovom pohári

Nórka Johaugová triumfovala na pretekoch v Beitostölene a je líderkou vo Svetovom pohári

BEITOSTÖLEN 8. decembra (WebNoviny.sk) – Nórka Therese Johaugová sa stala suverénnou víťazkou sobotňajších pretekov na 15 km voľnou technikou s intervalovým štartom v rámci Svetového pohára bežcov na lyžiach v nórskom Beitostölene.

Johaugová triumfovala s obrovským náskokom 1:05,9 min pred Švédkou Charlotte Kallovou a 1:06,1 min pred krajankou Ingvild Flugstad Östbergovou.

Tridsaťročná Johaugová, ktorá v uplynulých dvoch sezónach dlhodobo pauzovala pre dopingový nález, naďalej potvrdzuje fenomenálny návrat do súťažnej stopy. V Beitostölene dosiahla už 46. individuálne víťazstvo v pretekoch SP a štvrté v aktuálnej sezóne.

Zároveň s 500 bodmi na konte potvrdila líderskú pozíciu vo Svetovom pohári. Pred Švédkou Kallovou má náskok 131 bodov. V 58-člennom štartovnom poli v sobotu chýbala slovenská pretekárka.

Viac k témam: beh na lyžiach, Svetový pohár v behu na lyžiach, Therese Johaugová
Zdroj: Webnoviny.sk – Nórka Johaugová triumfovala na pretekoch v Beitostölene a je líderkou vo Svetovom pohári © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *