Home / šport / Ostatné športy / Šampionát vo florbale zožal veľký úspech, duely v Prahe prilákali rekordný počet divákov

Šampionát vo florbale zožal veľký úspech, duely v Prahe prilákali rekordný počet divákov

PRAHA 7. decembra (WebNoviny.sk) – Na prebiehajúcich majstrovstvách sveta florbalistov 2018 (1. – 9. decembra) v Prahe prekonali diváci rekord návštevnosti na svetových šampionátoch. Jeho hodnota je k 7. decembru 106 694 platiacich návštevníkov, ktorí si našli cestu do O2 Arény a Arény Sparta.

Pôvodný rekord držal švédsky Göteborg z roku 2014, kedy florbalové zápolenia na MS navštívilo 104 406 divákov. Rekord sa Čechom podarilo prekonať ešte pred víkendovými zápasmi, ktoré rozhodnú o medailovom poradí.

O novom rekorde rozhodol aj fakt, že organizátori rozdali viacero vstupeniek zadarmo školákom naprieč krajinou. Dohromady má ísť o 30-tisíc takýchto vstupov. „Môže ísť o prelomovú akciu pre vývoj florbalu. Deťom sme ponúkli iba lístky, dopravu si školy museli zabezpečiť sami,“ približuje prezident českého florbalu Filip Šuman v rozhovore pre portál idnes.cz.

Podľa jeho tvrdenia by však rekord padol aj bez rozdaných vstupeniek. „Máme isté matematické modely a optimisticky sa po finále priblížime na métu 160-tisíc platiacich divákov,“ dopĺňa Šumanove slová generálna sekretárka MS vo florbale 2018 Zuzana Svobodová.

V piatok sa na šampionáte opäť predstavila aj slovenská reprezentácia, ktorá v dramatickom zápase napokon zvíťazila nad Estónskom a obhájila konečné 9. miesto na turnaji.

Viac k témam: MS sveta vo florbale 2018, slovenská florbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Šampionát vo florbale zožal veľký úspech, duely v Prahe prilákali rekordný počet divákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *