Home / EKONOMIKA / Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch

Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch

PEKING 6. decembra (WebNoviny.sk) – Peking „bude okamžite implementovať“ podmienky prímeria s Washingtonom v oblasti ciel a verí, že obchodná dohoda sa môže dosiahnuť do 90 dní.

Povedal to vo štvrtok hovorca čínskeho ministerstva obchodu Gao Feng. Rokovania sa podľa jeho slov začnú zameraním sa na obchod s poľnohospodárskymi tovarmi, energiou a automobilmi.

Na otázku, či môže potvrdiť vyhlásenie prezidenta USA Donalda Trumpa, že Peking sľúbil okamžité nakupovanie amerických tovarov, hovorca odpovedal, že Čína bude „okamžite implementovať konsenzus, ktorý obe strany dosiahli v oblasti poľnohospodárskych produktov, áut a energií“, ale nepovedal nič o nákupoch.

Americký prezident Donald Trump a jeho čínsky partner Si Ťin-pching sa počas víkendu na summite organizácie G20 v Buenos Aires dohodli, že obe krajiny voči sebe navzájom neuvalia dodatočné clá na tovary počas 90 dní, kým budú Washington a Peking vyjednávať.

Viac k témam: clá USA, Donald Trump, obchodná vojna, Si Ťin-pching, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Čína okamžite zavedie podmienky prímeria s USA, ale nepotvrdila Trumpove slová o nákupoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *