Home / šport / Ostatné športy / Fantastická Vadovičová vylepšila svetový rekord a získala zlato na majstrovstvách Európy

Fantastická Vadovičová vylepšila svetový rekord a získala zlato na majstrovstvách Európy

BELEHRAD 6. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Veronika Vadovičová získala titul kontinentálnej šampiónky na majstrovstvách Európy v športovej streľbe zdravotne znevýhodnených v srbskom Belehrade v disciplíne R3 (mix – vzduchová puška 60 v ľadu SH1).

Úradujúca majsterka sveta práve v tejto kategórii v kvalifikácii dosiahla nástrel 640,2 bodu a prekonala vlastný svetový rekord.

Vo finále dosiahla 254,2 bodu, o bod viac ako strieborná Nemka Natascha Hiltropová. Radoslav Malenovský v stredu obsadil vo finále piatu pozíciu, Radoslav Morvay skončil v kvalifikácii na 33. priečke a nepostúpil medzi elitnú osmičku. Šampionát vyvrcholí vo štvrtok.

ME v streľbe zdravotne znevýhodnených

Belehrad

R3 (mix – vzduchová puška 60 v ľahu SH1): 1. Veronika Vadovičová (SR) 254,2 b. (v kvalifikácii: 640,2 b. – svetový rekord), 2. Natascha Hiltropová (Nem.) 253,2 (634,6), 3. Andrij Dorošenko (Ukr.) 231,8 (632,0), … 5. Radoslav Malenovský (SR) 189,1 (630,9), … v kvalifikácii: 33. Radoslav Morvay (SR) 616,5 – nepostúpil do finále

Viac k témam: Veronika Vadovičová
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastická Vadovičová vylepšila svetový rekord a získala zlato na majstrovstvách Európy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *