Home / SVET / Pápež František sa stretol s palestínskym prezidentom Abbásom, hovorili o dvojštátnom riešení

Pápež František sa stretol s palestínskym prezidentom Abbásom, hovorili o dvojštátnom riešení

VATIKÁN 4. decembra (WebNoviny.sk) – Vatikán po návšteve palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása zopakoval svoju dlhodobú podporu dvojštátnemu riešeniu konfliktu na Blízkom východe. Abbás sa s pápežom Františkom stretol v pondelok na asi 20 minút a následne rokoval s vatikánskym ministrom zahraničia Paulom Gallagherom.

Podľa Svätej stolice sa rozhovory sústreďovali na úsilie o obnovenie mierového procesu a dosiahnutie dvojštátneho riešenia, ktoré by „naplnilo legitímne snahy oboch národov„. Vatikán tiež v stanovisku uviedol, že Jeruzalem musí ostať svätým mestom kresťanov, moslimov aj židov.

Išlo o prvú návštevu palestínskeho prezidenta vo Vatikáne, odkedy Spojené štáty v máji presunuli svoje veľvyslanectvo do Jeruzalema, čím ho de facto uznali za hlavné mesto Izraela. Palestínčania však chcú mať z jeho východnej časti hlavné mesto svojho budúceho štátu.

Viac k témam: Jeruzalem, Mahmúd Abbás, Palestína, Pápež František, Paul Gallagher
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež František sa stretol s palestínskym prezidentom Abbásom, hovorili o dvojštátnom riešení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Maďarsko by podľa Zelenského mohlo zohrať rolu pri organizovaní pokračovania mierového summitu

Orbán na návštevu Kyjeva prišiel deň po tom, ako Maďarsko prevzalo šesťmesačné rotujúce predsedníctvo Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *