Home / SVET / Trump pre úmrtie Busha zrušil tlačovú konferenciu na summite G20, pre Američanov má jeden odkaz

Trump pre úmrtie Busha zrušil tlačovú konferenciu na summite G20, pre Američanov má jeden odkaz

BUENOS AIRES 1. decembra (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump zrušil plánovanú tlačovú konferenciu na summite skupiny G20 v Argentíne. Rozhodol sa tak v reakcii na úmrtie bývalého prezidenta USA Georgea H.W. Busha, ktorému takto vyjadril úctu.

Šéf Bieleho domu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že sa „veľmi tešil“ na rozhovor s médiami pred odchodom zo summitu v Buenos Aires, „pretože sme na našich rokovaniach s rôznymi krajinami a ich lídrami na G20 mali taký veľký úspech“. Dodal však, že z „úcty k rodine Bushovcov a bývalému prezidentovi Georgeovi H.W. Bushovi „ sa tlačová konferencia uskutoční až po pohrebe.

Na znak úcty voči Bushovi, ktorý zomrel v piatok v noci, Trump v sobotu nariadil stiahnuť štátne vlajky na pol žrde po dobu 30 dní a stredu stanovil za národný deň smútku. Trump tiež vyzval Američanov, aby sa zišli na miestach bohoslužieb a uctili si Bushovu pamiatku.

Trump má v sobotu na programe počas summitu viacero stretnutí, a to s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom.

Viac k témam: Donald Trump, George H.W. Bush, summit G20
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump pre úmrtie Busha zrušil tlačovú konferenciu na summite G20, pre Američanov má jeden odkaz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *