Home / SLOVENSKO / Minister Lajčák podal demisiu prezidentovi Kiskovi a informoval aj premiéra Pellegriniho

Minister Lajčák podal demisiu prezidentovi Kiskovi a informoval aj premiéra Pellegriniho

BRATISLAVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Šéf rezortu zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nom. Smer-SD) podal demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Pre agentúru SITA to potvrdilo tlačové oddelenie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. V tejto súvislosti sa má vyjadriť aj predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Lajčák sa rozhodol rezignovať po tom, ako Národná rada SR vo štvrtok prijala uznesenie o nesúhlase s globálnym kompaktom Organizácie Spojených národov (OSN) o migrácii.

„Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák dnes (v piatok, pozn. red.) v súlade s Ústavou SR podal demisiu prezidentovi Andrejovi Kiskovi a o tomto kroku oficiálne informoval predsedu vlády Petra Pellegriniho,“ uviedol tlačový odbor rezortu zahraničia.

V súvislosti s možným nástupcom Lajčáka sa spomína meno predsedu strany Smer-SD Roberta Fica.

Viac k témam: minister zahraničia, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Miroslav Lajčák, pakt o migrácii OSN, Vláda SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Lajčák podal demisiu prezidentovi Kiskovi a informoval aj premiéra Pellegriniho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *