Home / šport / Ostatné športy / Vlhová je po 1. kole obrovského slalomu v Killingtone v Top 20 a má veľkú šancu na druhé kolo

Vlhová je po 1. kole obrovského slalomu v Killingtone v Top 20 a má veľkú šancu na druhé kolo

aktualizované 24.novembra o 17:30

KILLINGTON 24. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je priebežne na 14. mieste 1. kola obrovského slalomu v americkom Killingtone v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. V cieli je zatiaľ 30 elitných pretekárok, na štart sa dokopy postaví 66 slalomárok.

Dvadsaťtriročná Liptáčka s veľkou pravdepodobnosťou postúpi do 2. kola, momentálne má manko 1,25 sekundy na vedúcu Nórku Ragnhild Mowinckelovú. Na druhom mieste s odstupom 37 stotín sekundy je Talianka Federica Brignoneová, tretia priečka patrí Rakúšanke Stephanie Brunnerovej, ktorá za Mowinckelovou zaostala o 0,44 s. Francúzska víťazka úvodného „obráku“ v Söldene Tessa Worleyová je štvrtá (+0,52 s) a domáca obhajkyňa veľkého glóbusu Mikaela Shiffrinová je šiesta (+0,67). Druhé kolo je na programe od 19.00 h SEČ.

Vlhová na úvod sezóny nedokončila spomenutý obrovský slalom v Söldene, pred týždňom v slalome vo fínskom Levi obsadila druhé miesto za Shiffrinovou.

SP v zjazdovom lyžovaní v Killingtone

obrovský slalom žien – 1.kolo

po odjazdení elitnej tridsiatky: 1. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) 53,71 s, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,37 s, 3. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,44, 4. Tessa Worleyová (Fr.) +0,52, 5. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,53, 6. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,67,… 14. Petra Vlhová (SR) +1,25

Viac k témam: Petra Vlhová, svetový pohár alpských lyžiarov v Killingtone
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová je po 1. kole obrovského slalomu v Killingtone v Top 20 a má veľkú šancu na druhé kolo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *