Home / SLOVENSKO / Gajdoš si uctil vojakov, ktorí zahynuli na misiách a v Liptovskom Mikuláši im odhalil pamätník

Gajdoš si uctil vojakov, ktorí zahynuli na misiách a v Liptovskom Mikuláši im odhalil pamätník

BRATISLAVA 22. novembra (WebNoviny.sk) – Pamiatku profesionálnych vojakov, ktorí zahynuli pri plnení svojich úloh v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu pripomína od  štvrtku pomník v areáli Pamätníka a vojnového cintorína na vrchu Háj-Nicovô v Liptovskom Mikuláši. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

„Pri každom nasadení našich profesionálnych vojakov do krízových regiónov v rôznych častiach sveta veríme, že sa po splnení svojich profesionálnych úloh vrátia domov k svojím rodinám živí a zdraví, 58 z nich však túto najdôležitejšiu úlohu bohužiaľ nesplnilo. Vybudovaním tohto pomníka im takouto cestou chceme vzdať úctu a potvrdiť nami toľko opakované slová, že nikdy nezabudneme. Verím, že toto pietne miesto nikdy nezostane pusté,“ uviedol minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

Primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč ocenil spoluprácu mesta a ministerstva obrany pri budovaní pietneho miesta. „Som rád, že sa ministerstvo obrany rozhodlo umiestniť tento pomník práve tu v Liptovskom Mikuláši. Je to zároveň potvrdenie dlhodobých vojenských tradícií tohto mesta,“ povedal.

Viac k témam: minister obrany, Ministerstvo obrany SR, obrana, Peter Gajdoš
Zdroj: Webnoviny.sk – Gajdoš si uctil vojakov, ktorí zahynuli na misiách a v Liptovskom Mikuláši im odhalil pamätník © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *