Home / SVET / Austrália nepodpíše pakt OSN o migrácii, je v rozpore s politikou konzervatívnej vlády

Austrália nepodpíše pakt OSN o migrácii, je v rozpore s politikou konzervatívnej vlády

CANBERRA 21. novembra (WebNoviny.sk) – Zoznam krajín, ktoré odmietajú Globálny pakt OSN o migrácii, je stále dlhší. Austrálska konzervatívna vláda v stredu vyhlásila, že pakt by mohol podporiť „ilegálne“ prisťahovalectvo do krajiny.

To podľa vlády ohrozuje tvrdo vybojované úspechy v boji proti pašovaniu ľudí. Migračný pakt preto podľa nej nie je v záujme Austrálie, naopak, je v rozpore s politikou vlády, povedal premiér Scott Morrison.

Morrison je jedným z architektov tvrdej imigračnej a azylovej politiky Austrálie. Na základe nej krajina odchytáva migrantov, ktorí do Austrálie smerujú na lodiach, a umiestňuje ich do zariadení na tichomorských ostrovoch Nauru a Manus.

Migračný pakt odmietli okrem iných už Česi, Rakúsko, Maďarsko, Poľsko či Spojené štáty. Globálny rámec pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu, ktorý nemá byť právne záväzný, vypracovala OSN v júli. Formálne ho majú schváliť na medzivládnej konferencii, ktorá bude 10. a 11. decembra v marockom Marrákeši.

Viac k témam: migrácia, OSN Organizácia spojených národov, pakt o migrácii, Scott Morrison
Zdroj: Webnoviny.sk – Austrália nepodpíše pakt OSN o migrácii, je v rozpore s politikou konzervatívnej vlády © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *