Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Liberáli podali trestné oznámenie na ministerku Kalavskú a vyzvali ju, aby odstúpila

Liberáli podali trestné oznámenie na ministerku Kalavskú a vyzvali ju, aby odstúpila

BRATISLAVA 19. novembra (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a solidarita (SaS) vyzvala ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú, aby odstúpila. Dôvodom je nepodpísanie revízie úhrad za lieky.

Strana o tom informovala na pondelkovej tlačovej besede. SaS tiež podáva trestné oznámenie pre marenie povinnosti verejného činiteľa a neplnenie povinnosti verejného činiteľa.

Podľa SaS ministerka berie pacientom od 64 mil. do 72 mil. eur. Prvú sumu vyčíslil Inštitút zdravotnej politiky, druhú zdravotná poisťovňa Dôvera.

Peniaze sa tak dostanú k farmaceutickým firmám, hoci mohli ísť na inovácie alebo pre pacientov, pripomenula opozičná strana. Daná suma je rozdielom medzi cenami pred a po revízii úhrad.

„Nedokáže ochrániť pacientov,“ zhodnotila konanie ministerky členka zdravotníckeho parlamentného výboru a tímlíderka SaS pre zdravotníctvo Jana Cigániková.

 

Viac k témam: Andrea Kalavská, Jana Cigániková, minister zdravotníctva, Ministerstvo zdravotníctva SR, SaS Sloboda a Solidarita, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Liberáli podali trestné oznámenie na ministerku Kalavskú a vyzvali ju, aby odstúpila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *