Home / šport / Ostatné športy / Basketbalistky Slovenska nedali šancu v kvalifikácii na ME domácim Islanďankám

Basketbalistky Slovenska nedali šancu v kvalifikácii na ME domácim Islanďankám

REYKVAVÍK 17. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenská basketbalová reprezentácia žien zdolala v Reykjavíku domáce hráčky Islandu 82:52 v sobotňajšom stretnutí A-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2019 do Srbska a Lotyšska. Zverenky trénera Petra Kováčika dokázali nadviazať na domáce víťazstvo nad týmto súperom z vlaňajšieho novembra (78:62).

Kľúčový domáci zápas

Slovenky boli od úvodnej štvrtiny lepším tímom. Zaslúžene si pripísali na svoje konto štvrté víťazstvo a naďalej im patrí prvá priečka v skupine. V poslednom kvalifikačnom stretnutí sa v stredu 21. novembra predstavia pred domácimi fanúšikmi v Ružomberku v zápase proti Čiernej Hore.

Začiatok stretnutia priniesol vyrovnaný basketbal. V druhej polovici prvej štvrtiny odskočili Slovenky súperkám šnúrou 7 bodov na 15:8. Náskok si aj vďaka pozornej defenzíve udržali až do konca štvrtiny, ktorá skončila výsledkom 22:14. V úvode druhej časti hry sa podarilo domácim hráčkam znížiť na 18:22. Po druhom faule si išla sadnúť na lavičku Sverrisdóttirová.

Chýbajúca najlepšia hráčka

Slovenky využili neprítomnosť najlepšej islandskej hráčky a postupne zvyšovali svoj náskok. Efektným blokom sa zaskvela Oroszová. Za stavu 32:18 pre SR si domáci tréner vyžiadal oddychový čas. Do hry sa vrátila Sverrisdóttirová, no slovenské reprezentantky aj naďalej kontrolovali dianie na palubovke. Do šatní išli tímy za stavu 43:31 v prospech hostiek.

V tretej štvrtine zaznamenali oba výbery po 15 bodov. Slovenky nedovolili súperkám znížiť, no zároveň sa im nedarilo zveľadiť náskok. Do poslednej štvrtiny nastupovali hráčky za stavu 58:46 pre hosťujúci tím. Úvod patril slovenským basketbalistkám, ktoré ušli súperkám na 66:46. Slovenky dominovali v záverečnej štvrtine a v stretnutí nakoniec zvíťazili 82:52.

Reprezentantky SR boli technicky aj silovo lepšie vybavené ako ich súperky. Mali dispozícii až 31 trestných hodov, kým domáce hráčky iba 8. Dve Slovenky zaznamenali double-double. Sabína Oroszová pridala k 17 bodom aj 13 doskokov a Žofia Hruščáková mala v stretnutí bilanciu 10 bodov a 11 doskokov.

Basketbal – ženská kvalifikácia na ME A-skupina:

Island – Slovensko 52:82 (14:22, 17:21, 15:15, 6:24)
Najviac bodov: Sverrisdóttirová 20 bodov (3 trojky), Kjartansdóttirová 8, Gunnarsdottirová 5 – Oroszová 17 (13 doskokov), Bálintová 15, Páleníková 14

Zostávajúci zápas A-skupiny:
Čierna Hora – Bosna a Hercegovina (20.15)

Viac k témam: kvalifikácia na ME v basketbale 2019, slovenská basketbalová reprezentácia ženy
Zdroj: Webnoviny.sk – Basketbalistky Slovenska nedali šancu v kvalifikácii na ME domácim Islanďankám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *